Dommer beordrede niqab af kvinde.

En muhamedansk kvinde i Toronto er af en dommer blevet beordret til at afklæde sig sin niqab for at kunne vise sit ansigt til de, som anklages for sexuelt overgreb mod kvinden. I loven står der, at den anklagede skal kunne se den person, der anklager.

Nu er det bare sådan, at den niqab-klædte kvinde aldrig har vist sit ansigt for andre end nære familiemedlemmer. Som hun siger:

“It’s a respect issue, one of modesty and one of … in Islam, we call honour,”

“It’s also about the religious reason is to not show your face to men that you are able to marry. … I would feel a lot more comfortable if I didn’t have to, you know, reveal my face.”

http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/024684.php

Original kilde: http://www.thestar.com/News/GTA/article/580790

Men hvis hun er så ivrig for at efterleve sharialoven, så er det vel nærliggende at spørge hende, om hun så også ønsker andre elementer af sharialoven indført i retssagen. Mon hun f.eks. ønsker, at hendes vidneudsagn mod de to anklagede kun skal vægte halvt som meget som de to anklagedes?

Sagen er af opsigtsvækkende, da det er et af de spørgsmål, der har været stillet længe; om islamisk tildækkede kvinder kan afkræves at lægge tilsløringen.

Indtil nu ser det ud til, at der er skabt præcedens for at tillade dette krav.

Hvis dette er muligt i Canada, uden at diverse menneskerettighedsorganisationers pionerer kommer væltende frem fra deres kontorer og anklager Canada for racisme, hvorfor er Danmark så altid i skudlinien, når vor regering bare så meget som overvejer at forbyde islamisk tilsløring i retssale? Nå ja, de skal jo først lige orienteres af diverse islamiske underafdelinger af Det Muslimske Broderskab i Canada. Og så skal der nok falde nogle slet skjulte trusler, som får dommeren til at ændre holdning midt i proceduren. Dommeren vil nok blive spurgt om, hvorfor han ikke konsulterede den lokale imam, så sagen kunne føres med mest mulig respekt for de islamisk implicerede.

Men lad os nu se, om sagen bliver nævnt i de landsdækkende medier herhjemme. Jeg tvivler. Den når allerhøjest til nettets freelance journalister som undertegnede og blogs.

Reklamer

~ af Pinstripe på 3. februar 2009.

 
%d bloggers like this: