Den ko kan være Khomeini… – del 2.

Bombetrussel efter Muhammed-maleri

Fortsættelse af historien om Thorsen og Rushdie.

http://www.sappho.dk/thorsen-og-bombetruslen.htm

Uddrag af historien, fortalt af Uwe Max Jensen:

“I forbindelse med en fællestime på Holstebro Gymnasium havde stedets billedkunstlærer Paul Cederdorff inviteret sin kollega Jens Jørgen Thorsen. Efter planen skulle Thorsen forklare eleverne, hvordan man konstruerer et maleri. Det gjorde Thorsen ved blandt andet at smide bukserne og tegne maleriets horisontlinje ved at trække sin tissemand henover lærredet.

Til sidst i forløbet malede den kontroversielle kunstner foruden nogle køer ayatollah Khomeini, Jesus, muslimernes profet Muhammed og gud som en snotklat. Det sidste resulterede i, at en elev med libanesisk og muslimsk baggrund efter fællestimens afslutning flængede Thorsens maleri med en tapetsersaks og gik til angreb på Paul Cederdorff.”

Og længere nede i historien, lader man læseren forstå, at overfaldsmanden/drengen forsøgte at skjule sin baggrund ved at hævde, at han havde katolsk baggrund og derfor følte sig stødt på manchetterne af Thorsens maleri.

“I dagene efter overfaldet på Thorsen og Paul Cederdorff var der en vis tvivl om elevens religiøse baggrund. Dagen efter overfaldet (14. marts 1989, red.) skrev Ekstra Bladet og Dagbladet Holstebro-Struer, at eleven havde muslimsk baggrund, og Dagbladet kunne berette, at “Khomeynis vrede ramte i Holstebro”. 15. marts var eleven ifølge Dagbladet katolik (“Thorsen angrebet af vred katolik”, Dagbladet Holstebro-Struer 15. marts 1989). Men ifølge rektor Ole Balslev var eleven muslim.

“Når eleven har sagt, at han var katolik, har han løjet af taktiske grunde. Han har formentlig gjort det, for at vreden ikke skulle rettes mod muslimer,” fortæller Ole Balslev.”

Dette kunne i høj grad tyde på et udslag af taqqiya, som det i henhold til muhamedanernes koran er tilladt at udøve for at forstille sin modstander.

Dengang, tilbage i 1989, var der dog ikke mange her til lands, der anede ret meget om islam og muhamedaneres kodeks. Vi er heldigvis blevet klogere. Det betyder dog ikke, at jeg og andre, der ved så meget mere om denne totalitære ideologi, er holdt op med at udtrykke os i tråd med vor ytringsfrihed, og som vi har gjort det gennem mange mange år. Det er en del af danskheden at udtrykke sin mening, hvad enten folk kan lide det eller ej. Hvad ville vort samfund være uden evnen og viljen til at give vor mening til kende uden tanke på, hvad andre måtte tænke herom? Fattigt og fastlåst i udviklingen. Nøjagtigt, som vi ser den islamiske verden. Ja, det kan da godt være, at man i de islamiske oliestater har masser af petro-dollars, men de er blot fattige mennesker med en masse penge.

~ af Pinstripe på 26. februar 2009.

 
%d bloggers like this: