Obama’s planer kan koste danske soldater livet.

Obamas store plan er at lukke Guantanamo-Lejren og sætte fangerne fri. Men den plan kan komme til at koste danske soldater livet. En af de soldater, der allerede er sat på fri fod, er Abdullah Ghulam Rasoul. Han blev løsladt i 2008 og overdraget til de afghanske myndigheder, som slap ham løs uden at holde et vågent øje med ham. I dag er han talebanleder og står bag adskillige angreb på koalitionsstyrkerne i Afghanistan. Hans speciale er vejsidebomber. Allerede før sin tilfangetagelse af de amerikanske styrker i december 2001 var han talebanleder. Det burde de Afghanske myndigheder have fundet ud af, medens han sad i Gitmo. Da han blev taget til fange, var han chauffør i en bil. Han hævdede dengang, at han blot var chauffør for en anden talebanleder, “Muhammed”.

Nu fortsætter han sin kamp mod koalitionsstyrkerne, som mildest talt er irriteret over, at han er blevet løsladt. Det kan man jo egentlig godt forstå, når man læser, hvor mange liv han har på samvittigheden.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article5888427.ece

Nu er spørgsmålet så; Hvor mange af de fanger, Obama vil løslade, vil vende tilbage til Afghanistan for at føre deres islamiske jihad mod bl.a. danske og britiske soldater?

I følge http://www.huffingtonpost.com/2009/03/10/abdullah-ghulam-rasoul-fo_n_173690.html er der dukket de første 60 eks.gitmo-fanger op på slagmarken i Afghanistan.

http://politiken.dk/udland/article671563.ece

Men uanset om Mullah Abdullah er direkte ansvarlig for danske soldaters død eller ej, er forsvarsminister Søren Gade (V) opbragt:

»Jeg er næsten ligeglad med, hvor han er aktiv. Det er stærkt foruroligende, at en løsladt fange indgår i kampen mod britiske eller danske soldater«.

http://avisen.dk/guantanamofange-aktiv-for-taleban_105202.aspx

Mullah Abdullah er ikke den første frigivne Guantánamo-fange, der har genoptaget terrorvirksomhed efter sit ophold i Guantánamolejren.

To tidligere fanger skal eftersigende have planlagt et angreb på USA’s ambassade i Yemen, og en kuwaitisk løsladt fange tog 13 irakiske soldater med sig i døden, da han udløste en selvmordsbombe.

Hvis det havde stået til mig, havde jeg sendt dem til et køligt fængsel i ishavet. De har haft det for godt på Cuba. Men så ville diverse pladderhumanister jo nok have hulket en flod over deres situation. Men hvad, der var jo en årsag til, at de var blevet taget til fange i første omgang. Og denne sag viser med al tydelighed, hvad der vil ske, når den oh’ Bamahjertige præsident lukker lågen op og slipper jihadierne løs.

~ af Pinstripe på 19. marts 2009.

 
%d bloggers like this: