Israel stoppede våbenkonvoj til Gaza.

Israelerne har efter sigende med stor succes forhindret en konvoj med våben fra Sudan i at nå frem til Gaza.

http://www.berlingske.dk/article/20090326/verden/90326092/

Det israelske luftvåben udførte i januar et angreb på en konvoj i Sudan, der transporterede våben, som skulle ende i den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe langs Middelhavet. Sådan lyder en rapport fra den amerikanske TV-kanal CBS.

Ifølge oplysningerne blev 39 mennesker dræbt i luftangrebet, som ramte 17 lastbiler. Officielle israelske kilder ville hverken be- eller afkræfte historien.

Det var da dejlig at læse. Hvad enten historien kan be- eller afkræftes, så er der jo nok noget om snakken. Og i så tilfælde har transitlandene et forklaringsproblem, siden man ikke har villet tage kampen op med disse konvojer. Det er bare med at få inddraget de pågældene lande og bede dem tage ansvar for, at den slags konvojer ikke finder sted på deres område. Og det må de sørge for med alle de midler, de har til rådighed. Ellers må deres ambassadører stå skoleret i FN. Men det hjælper nok ikke meget, når de samme lande er medlem af OIC, som jo sidder på den reelle magt i FN. Sørgeligt men sandt.

USA og Israel underskrev i slutningen af krigen et memorandum om, at USA forpligter sig til at støtte Israel med alle midler i bekæmpelsen af våbensmuglingen. Og Danmark var i februar vært for en konference med deltagelse af en række lande, der gik på at bekæmpe våbensmugling til Gaza.

En opfølgning til konferencen i København fandt sted i London for en uge siden, og en ny konference finder sted i maj i Ottawa, Canada med deltagelse af Canada, Danmark, Storbritannien, Spanien, Frankrig, Tyskland, Italien, Norge samt USA og Israel.

Og hvor er det rart at se, at også Danmark er med i denne kamp mod våbensmuglingen til Hamas’ jihadier. Men jeg kunne godt ønske mig, at langt flere lande end de nævnte deltog i kampen.

Det leder mig til endnu et spørgsmål; Hvorfor er Israel i grunden ikke med i Nato?

~ af Pinstripe på 26. marts 2009.

7 kommentarer to “Israel stoppede våbenkonvoj til Gaza.”

 1. Det rykker vel også tættere på, idet USA osv gerne ser NATO rykker mod øst, herunder Georgien.

  Problemet er måske, at man ved Israel kommer i krig flere gange endnu.

  Iøvrigt har jeg en fredsløsning til GOLAN, så er der ikke mere krig der. Israel får Golan, Syrien det dobbelte areal i det nordlige Iraq og en 3 statsløsning i Irak forberedes; det vil også gavne/skille de muslimske grupper, en 3-statsløsning er atter bragt på banen og er : http://www.worldproutassembly.org/images/iraq-redrawn.gif

  Det er samtidigt en stor håndsrækning til Kurderne og stop for krig mellem kurdere/tyrkiet

 2. Israel/Sudan på TV

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/Page/VideoPlayer&cid=1194419829128&videoId=1237727551773

  • Tusind tak for link og update til nyheden.
   Har du nogen ide om, hvorledes en sådan opdeling, som du har skitseret, af landområderne, vil blive modtaget, såfremt de blev forelagt eks. FN?

 3. Jeg mener FN primært arbejder på en 1-stats løsning svarende til det nuværende Iraq, men det tror jeg ikke går godt. Der skal udpræget demokrati til for at så forskellige befolkninger kan fungere og da Iraq aligevel er opløst kunne det da være en ide at give autonomi/hjemlande til forskellige befolkningsgrupper med eget styre etc, ligesom kantoner eller stater i USA.

  Her er et andet link for iraqisk kurdistan.

  Læg mærke til HALABJA, der er stedet for et saddam hussein masskare er islamistisk især, og så fandt jeg ud af for et par dage siden at HAMA, der var stedet for Syriens massakre i 1982, også var meget islamisk – med 15000-40000 døde – uden verden sagde noget. Gjorde de? dokumentation:

  http://dic.academic.ru/dic.nsf/enwiki/285349

  http://www.shrc.org/data/aspx/d5/2535.aspx

  Men at massakren er gået i glemmebogen kan være fordi, der ikke var journalister som i gaza, der hele tiden skal minde os om, hver eneste død, men så er det fordi de har internet, telefoner, al-jazeera osv og derfor huskes alt, men det hvor intet er, vides intet, fx congo, somalia, yemen, darfur ….

 4. Ja, jeg mener også, at FN arbejder på en 1-statsløsning, men om der er indarbejdet regioner eller lignende i planen, skal jeg ikke kunne sige noget om. Det kunne være interessant at læse, hvad der står i FN’s planer med Irak.

  Og så må jeg sige, at du har gjort lidt benarbejde for at hitte de der links med doku på massakrene. Så blegner de påståede massakre angiveligt begået af IDF i Jenin og hvor de ellers har opsat Palliwoods scener.

  Bortset fra det, så tror jeg, det kunne være en god ide at dele områderne op, så befolkningerne ikke skulle slås om det politiske.
  Jeg tror dog ikke, islamisterne vil tage til takke med de områder, de måtte bliver stillet i udsigt.
  De vil altid kun have mere. Det ser vi eksemplet på i Mellemøsten, hvor araberne har flere tusinde kv.km., og stadig er de ikke tilfredse. Det vil have Israels område også.

  Jeg har heller aldrig hørt disse massakre omtalt noget sted. At jeg ikke kan huske dem omtalt, da de fandt sted, hænger nok sammen med, at jeg stadig var skoleknægt på det tidspunkt. 😉

  Vi skal også lige huske på, at kurderne ikke alle er muslimer. En del af dem er faktisk katoliker. Nogen af de katolske irakiske kurdere er flygtet og en del af dem til Danmark.
  Dem giver jeg forresten gerne asyl, da det er dem, der er de egentlige forfulgte, når man taler om lokale stridigheder.
  Og så skal tyrkerne og kurderne een gang for alle have deres stridigheder ud af verden.

  • så vil jeg da lige vedlægge dette link, der viser hvordan man kan manipulere med selv TVbilleder/fotos omkring Jenin som du refererer til, idet slaget slet ikke – heldigvis – var så omfangsfuldt som noget antyder

   Click to access Flyer_JeninKnowTheFacts3.pdf

   Click to access jenin.pdf

   • Ja, jeg husker også tydeligt, hvorledes der var manipuleret med fakta.
    Jeg husker også en artikel som kritiserede dækningen af den påståede massakre. Man så billeder af ruiner og mennesker der så ud til at være ofre og med rædsel i deres ansigter. Få meter derfra sad folk på caféer og drak te og spillede kort. Så helt så stor en tragedie var det altså ikke.
    Der er stadig bloggere der nu og da i debatter om konflikten i Mellemøsten henviser til massakren i Jenin, selvom det flere gange er blevet afvist som Palliwood-opvisning.
    Jeg kan ikke pt. finde artiklen, men søger stadig.
    Hvis du kan finde den, eller har den i din favoritliste, må du gerne linke.

Der er lukket for kommentarer.

 
%d bloggers like this: