Sådan behandler man pirater – Kaptajnen er fri

Navy Seals skød og dræbte 3 pirater, og den amerikanske kaptajn på det danske containerskib Mærsk Alabama kunne befries.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/04/12/192851.htm

Den amerikanske kaptajn fra containerskibet Maersk Alabama, som var taget til fange af somaliske pirater, er fri.

Redningsaktionen foregik under megen dramatik. Ifølge tv-stationen CNN sprang kaptajnen i vandet fra den redningsbåd, hvor han blev holdt fanget. Straks efter skød enheder fra de berømte specialstyrker, Navy Seals, tre af piraterne.

Om bord på krigsskib
På samme tidspunkt kaptajnen blev hjulpet op af vandet efter at være sluppet fri, var en fjerde pirat i gang med at forhandle vilkårne for hans løsladelse. Piraten blev straks anholdt, oplyser kilder til CNN.

Næste gang et dansk skib bliver kapret af pirater, foreslår jeg, at danske frømænd tager sig af sagen, som Navy Seals gjorde det denne gang. Pirater fortjener ikke en bedre behandling end denne.

~ af Pinstripe på 12. april 2009.

2 kommentarer to “Sådan behandler man pirater – Kaptajnen er fri”

  1. Enig. Så længe vi bliver ved med at betale så vil de kapre skibe. Det har altid været en dårlig ide at belønne dårlig opførelse.

    • Ja, helt ærligt.. Vi har specialstyrkerne til at tage sig af gidsel-situationer og eksperter til at forhandle, så tiden bliver trukket. I mellemtiden kan navy seals eller vore egne frømænd komme i position til et totalangreb på banditterne.

      Og FN, dvs. alle FN-lande inkl. medlemmer af OIC (De lande, der huser piraterne), skal betale for aktionerne. Så finder de hurtigt ud af at være med i kampen mod pirateri.

Der er lukket for kommentarer.

 
%d bloggers like this: