Pirat for domstol i New York

Den overlevende somaliske pirat, der var med til at kapre Mærsk Alabama i Adenbugten for nylig, ankom i dag til New York under stor bevågenhed og nysgerrige blikke.

Piraten risikerer fængsel på livstid, hvis han dømmes skyldig efter en uhyre sjældent anvendt paragraf. Man har nemlig ikke haft en sag om pirateri i USA i de sidste 150 år.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/04/21/162203.htm

Det ventes, at den unge mand, som er et sted mellem 16 og 19 år, senere på dagen fremstilles i en føderal distriktsdomstol i New York.

Han sigtes efter sjældne strafferetsbestemmelser om pirateri og gidseltagning. USA har ikke oplevet en piratsag i omkring 150 år.

Den pågrebne pirat var i håndjern, og hans ene hånd var indbundet, efter at han fik knivstik under en kamp mod besætningsmedlemmer på containerskibet Maersk Alabama.

Jeg har tillige hørt i nyhederne, at man har talt med piratens mor, som fortæller, at hendes “lille dreng” kun er 16 år.

Hun har vist ikke nogen anelse om, at vi her i den vestlige verden har udviklet os i videnskabelig retning siden 1800-tallet, hvor hun og hendes afkom stadig befinder sig. Vi har metoder til at finde ud af, hvor gammel knægten er. Hvis han er gammel nok til at kapre skibe, er han gammel nok til at tage straffen.

Men jeg må sige, at USA havde været bedre tjent med at have likvideret banditten og smidt ham ud til hajerne sammen med hans venner.

Nu kommer New York’s befolkning til at betale i tusindvis af $$ for at se ham blive hevet igennem en retssag, medens diverse menneskerettighedsforkæmpere, halalhippier, venstresocialister og pladderhumanister vil svine USA og dets retssystem til for at have “kidnappet” en “lille dreng” og fængsle ham på livstid i celler sammen med – i deres øjne – langt værre forbrydere.

Får han livstid bag tremmer, vil han få en tilværelse bedre end den, han kom fra. Han får mad tre gange om dagen, et bad, egen seng, TV-underholdning, nye venner blandt islamiske brødre og måske endda en funklende ny stribet fangedragt. Hor heldig har man lov til at være? Og så på amerikanske skatteyderes bekostning.

~ af Pinstripe på 21. april 2009.

2 kommentarer to “Pirat for domstol i New York”

  1. Var derovre da det var i medierne. De gik meget op i at han smilede så meget?…

    Det tror da pokker… hans fremtid er sikret…

Der er lukket for kommentarer.

 
%d bloggers like this: