Per Stig har ikke forstået noget som helst.

– Demonstranterne i Iran risikerer mere voldelig modstand fra præstestyret, hvis Danmark og Vesten gør demonstranternes sag til vores. Så får præstestyret og præsident Ahmadinejad en undskyldning for at gribe ind med påskud om udenlandsk indblanding.

Det siger udenrigsminister Per Stig Møller til Ritzau, efter at EU’s stats- og regeringsledere ved EU-topmødet i weekenden fordømte overgreb på demonstranter og journalister.

EU’s fordømmelse kom på dansk foranledning ved topmødet, forklarer han.

Per Stig mener åbenbart, at man endelig ikke skal blande sig i andre landes anliggender, når en befolkning udsættes for overgreb. Men var det ikke det, man gjorde, da Saddam Hussein begik overgreb mod sin egen befolkning?

Hvori består forskellen, Per Stig? Det er ikke uanstændigt at blande sig i denne konflikt. Det er uanstændigt IKKE at blande sig.

Det gør absolut ingen forskel på Irans officielle opfattelse af Vesten, om vi blander os eller ej. Ahmedinejad har altid i sine taler sluttet af med et “Marg bar Amrika” –  “Death to America”.

Man giver dem et dødskys ved at gøre deres sag til vores. For så er det pludselig Iran mod den vestlige verden, siger Per Stig Møller.

Per Stig… Er det ikke endnu gået op for dig, at Iran hele tiden siden den islamiske revolution har været mod Vesten?

Irans befolkning har brug for vores opbakning. Her hjælper det ikke at lukke øjnene og spille diplomat. Hvis ellers Per Stig har fulgt med i nyhederne, så ville han vide, hvor mange iranere, der skriger på hjælp via de medier, de nu engang kan komme i nærheden af. Det ville være Irak om igen, hvis vi vendte ryggen til de mange iranere, der lider under diktaturet og præstestyret. Jeg tænker her på, at vi tilbage i 90’erne under den første irak-krig ikke gjorde arbejdet færdigt og fjernede Saddam fra magten. Det er NU, vi skal fjerne Ahmedinejad og hans perverse mullaher og ayatollaher fra magten. Og det skal vi, fordi vi har midlerne til det. Men midlerne er ikke diplomati, for det forstår slynglerne ikke.

Så Per Stig, du skal samle dine gonader op og se at komme i arbejdstøjet. Få indkaldt den iranske ambassadør i Danmark og giv ham en opsang, han kan synge videre til Ahmedinejad, så han forstår budskabet. Og så må du hive fat i Ban Ki Moon og bede ham passe sit arbejde. FN må træde sammen nu og irettesætte Iran. Der må et krav om omvalg og internationale valgobservatører på bordet.

Hvis ingen tager initativ til at hjælpe den undertrykte iranske befolkning nu, så ender det med flere lig i de iranske gader. Spørgsmålet er så bare, om det bliver iranske friheds-demonstranter, eller om det bliver mullahernes håndlangere, der bliver ofrene.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/06/22/125038.htm

~ af Pinstripe på 22. juni 2009.

3 kommentarer to “Per Stig har ikke forstået noget som helst.”

 1. Jamen Per Stig.. Du har jo alligevel lyttet..
  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-23196456.html
  Så mangler vi bare president Barry Soetoro og resten af den vestlige verden med respekt for sig selv og menneskerettighederne.

 2. Iranerne skal iværksætte en generalstrejke, der sætter den iranske økonomi på nul.
  Så gør de ingen optøjer, de skal bare forholde sig passive.

  Det gjorde vi under Folkestrejken i 1944.
  Tyskerne svarede med at lukke for gas, vand, elektricitet og fødevarer til København, men danskerne klarede det alligevel.

  falkeøje

  • Det er selvfølgelig en mulighed, men jeg tvivler på, iranerne vil kunne klare det. De, der måtte nedlægge arbejdet, vil se sig selv som værende fyret. Der er jo stadig masser af iranere – desværre – som støtter Ahmedinejad. Iranerne har brug for hjælp, der skal komme udefra.

Der er lukket for kommentarer.

 
%d bloggers like this: