“Fuck off, white boy”…

Blackburns El-Hadji Diouf afhørt af politiet, efter han gik amok i racistisk angreb på bolddreng i weekenden

http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/engelsk_fodbold/article1226351.ece

Blackburns El-Hadji Diouf er blevet afhørt af politiet, efter han i weekenden gik til verbelt angreb på en bolddreng i kampen mellem Everton og Blackburn.

Senegaleseren gik ifølge flere medier amok, da Everton-bolddrengen var for lang tid om at returnere bolden ved indkast.

‘Fuck off, white boy’, skal den hidsige angriber med en fortid i Liverpool, Bolton og Sunderland, have råbt efter bolddrengen, der efter kampen fortalte sin chef om udbruddet.

[…]

Diouf har tidligere været i FA’s søgelys. Da han var i Liverpool fik han en bøde på 5.000 pund for at spytte på en Celtic-fan. Et år senere spyttede han på en 11-årige Middlesbrough-fan og fik en bøde på 500 pund.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/blackburn/6212224/Everton-v-Blackburn-Police-question-El-Hadji-Diouf-after-allegation-of-racist-language.html

Det lader til, at også afrikanere kan være racistiske. Det har jeg nu heller aldrig været i tvivl om.

Hvad der derimod krænker min retsbevidsthed, er den åbenlyse hån mod bolddrengen, da alt, denne senegaleser risikerer, er en karantænedom og måske en bøde fra boldunionen. Havde det været en spiller med kaukasisk pigmentering, havde sagen fået et civilt retsligt efterspil. Fængsel til tiltalte og erstatning til offeret havde ikke været usædvanligt. Det sker bare ikke, når det er en sort eller arabisk racist.

~ af Pinstripe på 22. september 2009.

 
%d bloggers like this: